Meille ergonomia tarkoittaa, että ympäristömme rakennetaan ihmistä varten ja työhyvinvointia ajatellen. Ergonomian parantamisen kautta ylläpidämme ja kohennamme ihmisten terveyttä, hyvinvointia ja turvallisuutta niin, että työstä tulee samalla mielekästä, tehokasta ja häiriötöntä. Hyvä työergonomia on yhtä tärkeää kotitoimistossa, kun työpaikallakin. Vaikka sohvannurkka saattaa välillä houkutella työpisteenä tai keittiöpöydän ympärille on helppo jäädä tekemään töitä, ovat ne ergonomian kannalta huonoja vaihtoehtoja. Huono työasento aiheuttaa mm. selän- ja yläraajojen kipuja, niskajumeja ja päänsärkyä. Hyvä ergonomia on ennen kaikkea investointi omaan hyvinvointiin.

Työpisteen sydän on yleensä työpöytä ja se on ergonomian kannalta myös tärkein yksittäinen kaluste. Ergonomian ja hyvinvoinnin kannalta paras vaihtoehto työpöydäksi on korkeussäädettävä pöytä.  Säädettävä työpöytä mahdollistaa asennon vaihtamisen työpäivän aikana, jolloin pystyt vaihtelemaan kätevästi seisoma- ja istumatyön välillä. Paras työasento on aina se seuraava asento!

Säädettävä työpöytä on kätevä myös, jos sitä käyttää useampi samassa taloudessa. Tällöin jokainen pystyy valitsemaan juuri itselle sopivan työskentelykorkeuden. Seisaaltaan työskentely lisää lihasten aktiivisuutta perinteiseen istumiseen verrattuna. Työtasojen säädettävyyden ja seisomista keventävien ratkaisujen merkitys on suuri. Liikkumaton työasento voi aiheuttaa tuki- ja liikuntaelinsairauksia sekä staattista lihasrasitusta, joka haittaa verenkiertoa ja aiheuttaa lihasten väsymistä. Seisomatyö ehkäisee näiltä vaivoilta ja seisontamattoa tai aktiivilautaa käyttämällä hyvinvointi paranee entisestään:

  • Noustessasi ylös tapahtuu liikettä ja kehosi herää lepotilasta
  • Energiankulutus kolminkertaistuu
  • Elimistö alkaa jälleen tuottaa aineita, jotka puhdistavat verenkiertoa rasvasta ja verensokerista
  • Kolmen tunnin seisomista päivässä vuoden ajan voidaan verrata 10 maratonjuoksun energiankulutukseen

Hima tuotteet ovat lähituotettuja ergonomisia design huonekaluja. Jokainen tuote on suunniteltu ja valmistettu Suomessa. Tuotteiden ergonomiset ominaisuudet ovat Top-Cousinsin suunnittelemia.

Toimiva ja kiinteä yhteistyö työterveysalan ammattilaisten kanssa on auttanut kehittämään uusia tuotteita estämään päätetyöskentelyn aiheuttamia rasitusvammoja. Tavoitteenamme on tarjota hyviä ja luotettavia ratkaisuja ennaltaehkäisemään kehon rasitustiloja päätetyöskentelyn aiheuttamiin oireisiin. Tuotteemme ovat työterveysalan ammattilaisten suosittelemia ja edustavat turvallista ja ergonomista työympäristöä 2020 luvulla.

Hyvä ergonomia lisää toiminnan tehokkuutta, sujuvuutta, turvallisuutta sekä hyvinvointia työssä!